28 maaliskuuta 2013

Bataattikeitto






Tein tuossa pari päivää sitten bataattikeittoa mummoni ohjeella. Tai siis en löytänyt itse reseptiä,joten sovelsin niissä kohdissa joita en muistanut.
   Mummo oli aina huolissaan mun proteiinien saannista siitä lähtien kun ryhdyin kasvissyöjäksi. Reseptivihossa, jonka mummo mulle kirjoitti muutama vuosi sitten, onkin melkein joka ruoan kohdalla lisäproteiiniehdotus. Bataattikeitossa se on raejuusto, jota itsekin tällä kertaa käytin. Se tuo mukavan lisävivahteen keittoon, ja taittaa bataatin makeutta. Mummo myös muistaakseni käytti bataattikeitossaan usein persiljaa, mutta äiti tällä kertaa kaupassa päätyi rucolaan persiljan ollessa loppu.
   Bataattikeitto on siis tämän viikon oranssi ruoka! (Niinku muka olisin joka viikko oranssia ruokaa tehnyt...) Se on ihanan väristä ja makuista, suosittelen lämpimästi kaikille!

Resepti neljälle:
Kuori isohko bataatti, kolme suurta porkkanaa ja kaksi perunaa ja kuutioi ne hieman pienemmäksi. Keitä kasviksia n. 20-30 min, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada osa keitinvedestä toiseen astiaan, ettei keitosta heti tule liian löysää. Soseuta kasvikset ja lisää tarvittaessa keitinvettä. Kun keitto on vielä melko paksua mutta sileää, kaada se takaisin kattilaan ja lisää 1 dl kermaa ja 1 dl appelsiinimehua. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile esimerkiksi raejuuston ja tuoreen rucolan, persiljan tms. kanssa.

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti