13 maaliskuuta 2013

Ratatouille





Tein sunnuntaina isän kanssa ratatouillea. Oli ihanaa kokkailla taas pitkästä aikaa. Mulla on ranteessa rasitusvamma, joka on viime aikoina ollut niin kipeä, etten pysty esimerkiksi pilkkomaan mitään. Sunnuntainakin isä hoiti kuorimiset ja pilkkomiset.
   Ratatouille on varmaan maailman paras kasvisruoka. Itse olen kasvissyöjä, joten mulla ei ole vertailukohtaa lihasta, mutta myös isä ja äitupuoleni olivat täysin samaa mieltä tekemästämme ratatouillesta. Se oli aivan uskomattoman hyvää.
   Resepti on Julia Childin Ranskalaisen Keittiön Salaisuudet opuksesta. Se on täynnä mitä makoisimpia herkkuja Ranskasta. Itse innostuin ranskalaisesta ruoasta katsottuani elokuvan Julie & Julia. Siksi iloinen yllätys oli, että ratatouille -reseptimme oli juuri tästä kirjasta, josta elokuvassa oli kyse.
   Resepti ei ole kovin vaikea, mutta erittäin työläs ja aikaa vievä. Meillä meni isän kanssa melkein neljä tuntia, vaikka meitä oli keittiössä hääräämässä kaksi. Kannattaa siis varata paljon aikaa ja syödä ennen ruoanlaittoon rupeamista jotain pientä. Jos kurnivan mahan takia joutuu oikaisemaan reseptissä, tulee mausta erilainen. Ratatouille tarvitsee jokaisen turhantarkankin välivaiheen.
   Itse tarjoilimme ratatouillen riisin kanssa. Sitä voi syödä myös lihan rinnalla tai aivan pelkiltään. Ratatouillessa on niin hieno maku, etten suosittele sitä sotkettavan minkään muun voimakkaan maun kanssa. Julia Childin reseptissä on niin paljon öljyä, että sen rinnalla on kuitenkin hyvä olla jokin tasapainottamassa makuja. Itse tosiaan käytin tähän tarkoitukseen basmatiriisiä.
   Reseptiä en ajatellut tänne pistää, sillä se oli kolmisivuinen, joten te ketkä innostuitte viettämään ensi viikonloppunne hellan ääressä, lainatkaa Julia Childin kirja vaikka kirjastosta tai googlatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti