Tein tuossa pari päivää sitten itse kiinalaista ruokaa. Tuli ihan hyvää, muttei mitään parasta. Jos olis ollut tofua ja enemmän eri vihanneksia niin ehkä sitten olis ollut herkullisempaa. Väri oli vähän outo, eikä ruoka näyttänyt niin herkulliselta kun se olis voinut... Ja kun ei ollut sitä "tahmariisiä", niin koko homma oli vähän kuivahkoa. No joo, ekaa kertaa tein itse kiinalaista, ei pidä vaatia liikoja :).
Paistoin siis pannulla kukkakaalia, kaalia ja porkkanaa. Vähän myöhemmin lisäsin kurkkua ja bambusuikaleita. Kiinalaisessa ruoassa kasvikset on usein suikaloitu. En tiedä miksi, mutta mun mielestä näyttää just hauskalta niin. Annoin kasvisten paistua ja lisäsin tuoretta hienonnetua chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Tein itse myös hapanimeläkastikkeen jonka lisäsin kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoilua. Maustoin pippurilla ja suolalla ja lisäsin vielä kuivattua chiliä lisää makua tuomaan. Pidän tulisesta ruoasta, äiti tosin ei ollut niinkään innostunut, mutta pystyi kuitenkin onneksi syömään sitä syöksymättä lähimmän maitopurkin luo!
Hyvää se oli ja mun mielestä kaunistakin, olihan siinä paljon oranssia :)
VastaaPoistahehe jep :D
Poista