Tein viime viikolla myös aivan mahtavaa pataruokaa. Se on todella näppärä tehdä, kun ei tarvitse kökkiä munakellon kanssa ja testailla kypsyyttä, vaan pilkkomisen jälkeen se voi muhia vaikka kuinka kauan ja maut vaan paranee! Ite käytin tällä kertaa kukkakaalia, porkkanaa, punakaalia ja punasipulia (tulee kauniit värit:)). Aikalailla samat raaka-aineet kun siinä kiinalaisessa ruoassa, koska tein sen ja tämän pöperön peräkkäisinä päivinä, joten käytin niitä kasviksia mitä kaapista löytyi.
Tämä on myös vähän semmoinen "mitä nyt kaapista sattuu löytymään" -ruoka. Eli melkeen mitä tahansa kasviksia kun pilkkoo ja laittaa paljon kermaa ja juustoa joukkoon, saa hyvän, maittavan ja terveellisen aterian itselleen! Tätä voi syödä ihan ilman lisäkettä tai vaikka perunamuussin kanssa kuten itse tein. Isäpuoli oli tehnyt sitä stroganoffin kanssa tarjoiltavaksi, muuten olisin varmasti pärjännyt ilman!Kahdessa ensimmäisessä kuvassa, jossa ruoka on liedellä, ei ole täysin samat raaka-aineet kuin annoskuvassa. Ensimmäiset kuvat ovat eri tekokerralta, kun tein tuota samaa ruokaa myös isoisälleni vietäväksi. Se ei itse kokkaa, niin sille on aina hyvä viedä pakastimeen jotain valmista. Silloin oli jo punakaali ja punasipuli lopussa, siksi ei ole niin kauniin väristä kuin annoskuvassa.
Resepti (neljälle):
Pilko puolikas kukkakaali, neljä suurta porkkanaa, noin viidesosa kaalia ja kaksi sipulia ja siirrä pataan. Lisää noin 3 dl kermaa ja 400 g juustoraastetta (esim. mozarella). Mausta suolalla ja pippurilla ja heivaa uuniin noin 200 asteeseen. Anna hautua tunti.
Helppo kuin mikä, sanoinhan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti