10 helmikuuta 2013

Laskiaispullia ja cupcakeja (taas)

Olin tänään isän luona leipomassa laskiaispullia. Tuli tosi hyviä ja maukkaita. Resepti on mun mielestä joku vanha mitä mummu aina käyttää ja isä muisti sen ulkoa, joten en osaa yhtään sanoa ainesten suhteita, kun en ollut mittailemassa. Mutta siis ihan perus pullataikina ja kun antaa vaan kohota tarpeeksi kauan eikä hätiköi, tulee pullista ihanan kuohkeita. Otin kuvia isän kameralla valmistuksesta ja uunistatulleista pullista, mutten tietenkään muistanut lähettää niitä itselleni, jotta saisin ne nyt lisättyä tänne. 

Tässä kuitenkin teille annoskuva. :) Toin itelleni loput pullat kotiin, kun isä ja äitipuoleni koittaa parhaansa mukaan vältellä hiilihydraatteja.
   Laskiaispullat on mun mielestä kyllä niin hyviä, että niitä vois tehä useamminkin kun vaan kerran vuodessa. Ihan peruspulla tuppaa välillä olemaan hieman kuivahko. Laskiaispullassa on kermavaahto tuomassa kosteutta.
   Ite pidän enemmän hillotäytteestä. Mantelimassa on mun makuun liian karvas. Tänä vuonna isä ei tehnyt mantelimassatäytteistä edes itselleen, koska kun sekin pitää tietysti tehdä itse alusta alkaen, olis siinä ollut liikaa duunia parin pullan takia. Me äitipuoleni kanssa pidetään makeammasta.
   Tein eilen taas cupcakeja. Alan jo tulla paremmaksi koristelussa! Vielä kun äiti tuo huomenna landelta meidän pursottimen, saan tehtyä kakun päälle sen semmoisen ihanan tötterön. Tällä kertaa koristelin kuppikakkuni tuorejuusto-tomusokeri kreemillä, mansikkakastikkeella ja suklaaraasteella. Päälle laitoin vielä hieman tomusokeria. Kuppikakut on siinä mielessä niin ihania leivoksia, että niiden koristelussa saa olla niin innovatiivinen kuin vain haluaa, osaa tai kykenee. Ostin eilen myös niitä hollantilaisia vohveleita (stroopwafel) ja ajattelin käyttää niitä kuppikakkujen teossa. Niiden päälle voisi valuttaa myös hieman hunajaa... Nam!
   Mutta tässä kuva eilisistä cupcakeista!
Maku ja ulkonäkö onnistuivat mielestäni molemmat tällä kertaa. Tuo mansikkakastike varsinkin oli piste i:n päälle. Se on siis tehty ihan pakastemansikoista. Annoin sulaa muutaman tunnin jonka jälkeen viskasin blenderiin ja laitoin hieman vettä joukkoon. Suklaa on 85 prosenttista tummaa suklaata. Näistä ei onneksi tullut aivan liian makeita, maitosuklaa olis voinut rikkoa tasapainon... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti