06 helmikuuta 2013

Runebergintortut

Tein eilen runebergintorttuja ekan kerran ikinä! Ei tullut aivan niin kauniita kun olisin halunnut, mutta hei, ekan kerran vasta tein! Reseptin etsin netistä. Taikinaan tuli muna-sokerivaahtoa, kermavaahtoa ja vehnäjauhoja, mantelirouhetta, korppujauhoa, leivinjauhetta ja sulatettua voita. Itse en siis käyttänyt runebergintortuissani alkoholia. 


En saanut tomusokerikuorrutteesta tarpeeksi tukevaa, joten se alkoi heti vähän valua... Muuten oli ihan onnistuneita, vaikkei leivokset mielestäni nousseetkaan tarpeeksi.
   Viikonloppuna teen laskiaspullia!


Äiti teki mulle tänään pastaa hernekastikkeella, kun itse en tärähtäneiden polvieni takia voinut seistä hellan ääressä. Reseptiehdotus oli mun ja äiti vähän muokkasi sitä. Tuli aivan herkullista. Herneiden lisäksi soossissa oli freesattua sipulia, sitruunankuorta, voimakasta koskenlaskijaa ja kasvislientä. Kastike on soseutettu ja maustettu basilikalla ja mintulla. Päällä on parmigiano regiano juustoa. Väri oli oikeasti paljon "vihreämpi" kuin kuvassa.
   

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti